Ατομική ευθύνη ή συλλογική ενοχή;

Κατηγορία: ΔΙΑΦΟΡΑ

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς φυσιογνωμιστής για να αντιληφθεί τον υποφώσκοντα ναζισμό σε μια έκφραση, ούτε να διαθέτει υψηλό IQ ώστε να καταλάβει ότι όντως οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι. Δεν μας ενοχλεί και πολύ αυτό αρκεί το εύρος της ηλιθιότητας να μη μας χαλάει τη μέρα και την διάθεση νομίζοντας ότι θα καταπιούμε τον σανό που προσπαθούν να μας ταϊσουν.

Συνεχίζοντας να προκαλεί σχεδόν σε κάθε εμφάνισή του o κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σαράντα μέρες πριν το lockdown, ξεστόμισε ανενδοίαστα ότι αν η κυβέρνηση είχε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ, θα είχε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια. Βλέπει κανείς ότι σύμφωνα με το πειραγμένο του μυαλό ο τύπος αυτός, θεωρεί ότι τα χρήματα του ελληνικού λαού είναι για δημιουργία υποδομών περιπάτου με φοίνικες και ζαρντινιέρες και όχι για την δημιουργία ΜΕΘ προκειμένου να σωθούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Χωρίς αμφιβολία ήταν επιλογή της συμμορίας των αρίστων να μην ενισχύσουν το ΕΣΥ, μπροστά μάλιστα στο επερχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, αφήνοντας τους πολίτες στο έλεός της. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αποδίδοντας στους πολίτες χυδαίες κατηγορίες για έλλειψη επίδειξης ατομικής ευθύνης. Εκτός από την κρατική αστοχία και παράλειψη στον τομέα των υποδομών υγείας, σαφώς και υπήρξε έλλειμμα παιδείας στον τομέα ατομικής ευθύνης. Είναι όμως θράσος όταν κάποιοι από κυβερνητικές θέσεις μιλούν μόνο για ατομική ευθύνη των πολιτών χωρίς να αναλαμβάνουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί. Λίγο πολύ το επιχειρεί και ο πρωθυπουργός μας, γνωρίζοντας πολύ καλά σαν άριστος, ότι ο καταλογισμός έλλειψης ατομικής ευθύνης δημιουργεί την εντύπωση της συλλογικής ενοχής επιτυγχάνοντας έτσι το κουκούλωμα της κυβερνητικής ευθύνης.

Φωτιά στα μπατζάκια σου Στέλιο Πέτσα αν νομίζεις ότι ο ελληνικός λαός δεν διαθέτει αντίληψη, δύναμη και αίσθημα αυτοσυντήρησης ώστε να προφυλαχτεί χωρίς τις προτροπές σας. Φωτιά στα μπατζάκια σου Στέλιο Πέτσα αν νομίζεις ότι με την επιλογή να στηρίξεις με εκατομμύρια ευρώ τα βοθροκάναλα των ΜΜΕ αντί να αναβαθμίσεις τις υποδομές υγειονομικών υπηρεσιών με την δημιουργία και στελέχωση ΜΕΘ που έτσι κι αλλιώς το ΕΣΥ τις είχε ανάγκη.

Ντροπή σου πρωθυπουργέ που επιχειρείς ακόμα και σλημερα, στα πλαίσια κάποιας συλλογικής ενοχής, να μας καταλογίζεις ότι όλοι μαζί εξαπλώσαμε τον ιό. Ντροπή!